Gündem

Ergün Atalay ‘işçi hakları’ için Bursa’dan seslendi

BURSA (İGFA) – Bursa’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü coşkulu bir şekilde kutlandı. Binlerce işçi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda bir araya gelerek bayramlarını kutladı.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay da coşkulu kutlamada işçilere hitaben, işçilerin çoğunun hak ettiğini alamadığını ve kıt kanaat bir hayat sürdürdüğünü de dile getirdi.

Sendikalı örgütlenme eksikliğine ve vergi sistemindeki adaletsizliğe dikkat çeken Atalay, bu konularda acil düzenleme yapılmasını talep etti. Kıdem tazminatı konusundaki taleplerinin de geri adım atılmayacak kadar net olduğunu belirten Atalay, “Ekim ayında kanun meclise gelene kadar her alanda olacağız. Sendikalarla bu mücadeleyi vermezsek, temsil ettiğimiz insanlar ekonomik yönden, vergi üzerinden bedel ödemeye devam eder. Bu vergi ile ilgili 4 ay evvel Türk-İş genel kurulunu yaptık. Aldığımız kararlardan bir tanesi, kıdem tazminatını ülke gündemine getirirseniz genel grev yapacağız. Aynen aynı noktadayız. Bir adım geri yapmayız. Allah şahidimdir, Türkiye’yi durdururuz. Otururuz kalkmayız bir daha” dedi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, meydanda bulunan staj çıraklık sigortası mağdurlarıyla da görüşerek, sorunlarına gereken desteği vereceğini söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu